Met de tool Gebruikersbeheer kunt u de rollen van bestaande gebruikers beheren, gebruikers met een uitnodiging bekijken en nieuwe gebruikers uitnodigen.
Opmerking: Toegang tot deze tool en bepaalde functies is afhankelijk van de rollen en machtigingen van uw account.

Tool Gebruikersbeheer
Actieve gebruikers
Als u ervoor kiest om actieve gebruikers weer te geven via het filter Accountstatus, worden alle gebruikers vermeld die toegang hebben tot de portal van uw organisatie, inclusief hun gebruikersnaam, e-mailadres en toegewezen rollen. Gebruik het zoekveld om specifieke gebruikers te vinden op naam, gebruikersnaam of e-mailadres.

Actieve gebruikers
Actieve leden bestaan uit twee categorieën:
-
Geverifieerd
Deze leden hebben gebruikersnamen en wachtwoorden aangemaakt en zijn over het algemeen actieve gebruikers van Gallup Access. Deze leden kunnen het volgende omvatten:
- managers die hun rapporten bekijken
- beheerders die enquêtes maken en beheren of leden van Gallup Access beheren
-
Niet-geverifieerde leden
Deze leden hebben geen gebruikersnaam of wachtwoord en kunnen al dan niet geverifieerde gebruikers van Gallup Access worden. Deze leden kunnen het volgende omvatten:
- leden die zich niet zullen aanmelden bij Gallup Access, zoals leden die u toestaat een enquête in te vullen via de tool Survey Builder; deze leden vullen een enquête in, maar gebruiken Gallup Access niet
- managers aan wie u toegang hebt verleend via de tool Survey Builder, maar die nog geen gebruikersnaam en wachtwoord hebben aangemaakt om hun rapporten te bekijken
Klik op de rij van een gebruiker om aanvullende informatie te bekijken, waaronder hun rollen, machtigingen en projecten. Als u de enquêtes wilt bekijken waaraan de gebruiker heeft deelgenomen, selecteert u het tabblad Projecten. Als u de toegewezen rollen van een gebruiker wilt wijzigen, selecteert u het tabblad Rollen en machtigingen. Hiermee worden de volgende opties weergegeven:
- Klik op Rollen beheren om de klantspecifieke rollen van een gebruiker te wijzigen. Klantspecifieke rollen zijn van toepassing op alle rapporten binnen alle enquêtes.
- Klik op + Projectspecificieke rol om de projectspecifieke rollen van een gebruiker te wijzigen. Projectspecificieke rollen zijn alleen van toepassing op de rapporten voor de enquêtes die u selecteert.
Opmerking: Teamrollen bepalen automatisch de machtigingen van een gebruiker, afhankelijk van diens rol in een team.
Lid- versus niet-lidstatus
Elke actieve gebruiker heeft ook een lidmaatschapsstatus van lid of niet-lid. Dit staat los van de verificatiestatus van een gebruiker (zie hierboven) — een gebruiker die geen lid is, heeft nog steeds een Gallup Access-account en kan zich normaal aanmelden.
De lidmaatschapsstatus van een gebruiker wordt bepaald door het type code dat deze inwisselt of de status waarmee deze is uitgenodigd voor Gallup Access — of kan door een beheerder worden geconfigureerd.
Opmerking: De lidmaatschapsstatus bepaalt hoe een gebruiker het abonnement van uw organisatie binnen Gallup Access ervaart. Deze geeft niet aan of de gebruiker een gebruikersnaam en wachtwoord heeft aangemaakt. De status niet-lid is mogelijk niet voor u beschikbaar, afhankelijk van het abonnement van uw organisatie binnen Gallup Access.
- Lid — De naam van de klant is zichtbaar voor de gebruiker in Gallup Access. Leden kunnen aan Teams worden toegewezen en kunnen deze bekijken (als dit per persoon is geconfigureerd) en kunnen namens de organisatie aankopen doen.
- Niet-lid — De naam van de klant is niet zichtbaar voor de gebruiker in Gallup Access. Niet-leden kunnen door een beheerder aan Teams worden toegevoegd, maar hebben zelf geen toegang tot Teams en kunnen deze niet beheren.
Een beheerder kan de status van een gebruiker tussen lid en niet-lid wijzigen vanuit Gebruikersbeheer, op het tabblad met gebruikersgegevens.
Het account van een gebruiker sluiten
Als u het account van een gebruiker wilt sluiten, selecteert u Account beëindigen in het menu Meer opties (⁝) van de gebruiker. Hierdoor kan de gebruiker zijn account niet meer gebruiken om zich aan te melden bij Gallup Access.
Als u het account van een gebruiker opnieuw wilt activeren, selecteert u Account activeren in het menu Meer opties (⁝) van de gebruiker.

Optie Account beëindigen
Accounts van meerdere gebruikers bijwerken
Als u de status van de accounts van meerdere gebruikers tegelijk wilt bijwerken, selecteert u Status bijwerken in de vervolgkeuzelijst Acties in de rechterbovenhoek van de pagina. Hierdoor wordt het venster Status bijwerken weergegeven en kunt u een CSV-bestand uploaden met een accountstatus van “actief” of “beëindigen” voor de gebruikersaccounts die u wilt bijwerken.

Optie Status bijwerken
Gebruikers met een uitnodiging
Als u ervoor kiest om gebruikers met een uitnodiging weer te geven via het filter Accountstatus, worden alle gebruikers vermeld die u voor uw portal hebt uitgenodigd, maar die uw uitnodiging nog niet hebben geaccepteerd en geen account hebben aangemaakt (of zich niet met een bestaand account hebben aangemeld). Gebruik het zoekveld om specifieke gebruikers te vinden op e-mailadres.

Gebruikers met een uitnodiging
Als u de toegewezen rollen van een gebruiker wilt wijzigen, klikt u op de rij van de gebruiker, selecteert u het tabblad Rollen en machtigingen en klikt u vervolgens op Rollen beheren. U kunt ook op Uitnodiging opnieuw verzenden klikken om de gebruiker nog een uitnodiging te sturen. Of klik op Uitnodiging annuleren om uw openstaande uitnodiging te annuleren.
Opmerking: Als u een uitnodiging annuleert, wordt de uitnodiging per e-mail niet uit de inbox van de gebruiker verwijderd. De gebruiker kan de uitnodiging nog steeds gebruiken om een account op uw portal aan te maken, maar heeft dan geen rollen om iets te doen.